Τυποποιημένα τρόφιμα και ποτά μπορούν να πωλούνται στα Περίπτερα ύστερα από χορήγηση της εν λόγω άδειας.
Τα βήματα για την διεκπεραίωση της διαδικασίας είναι τα εξής:
α. Κατάθεση δικαιολογητικών.
β. Υγειονομικός έλεγχος.
γ. Χορήγηση άδειας.
α. Αίτηση.
β. Φωτοτυπία της άδειας του περιπτέρου και αν πρόκειται για μισθωμένο περίπτερο φωτοτυπία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το δικαίωμα μισθώσεώς του.
γ. Σχεδιάγραμμα της διάταξης ψυκτικών θαλάμων (ψυγεία – καταψύκτες) και προθηκών έκθεσης των προς πώληση ειδών με αποτυπωμένο αναλυτικό διάγραμμα ροής της δραστηριότητας της επιχείρησης. [Σημείωση: Το διάγραμμα ροής θα είναι απλό και λειτουργικό (παραλαβή, τοποθέτηση προϊόντων που δεν απαιτείται ψύξη, τοποθέτηση προϊόντων που απαιτείται ψύξη, έκθεση προς πώληση)].
δ. Πιστοποιητικό υγείας.
ε. Δύο (2) φωτογραφίες.
1. Ο νόμος 1044/71 (ΦΕΚ 245/τ.Α'/30-11-1971), όπως αντικαταστάθηκε από το νόμο 1043/80 (ΦΕΚ 87/τ.Α'/16-04-1980) «Περί τροποποιήσεως και αντικαταστάσεως διατάξεων τινών της περί αναπήρων και θυμάτων πολέμου ισχυούσης νομοθεσίας» και τους Ν. 3648/2008 (ΦΕΚ 38/τ.Α'/29-02-2008) και Ν. 4093/12 (ΦΕΚ 222/τ.Α/12-11-2012).
2. Η με αριθμ.Υ1γ/Γ.Π./οικ.96967/12(ΦΕΚ 2718/τ.Β./8-10-2012) Υ.Δ, όπως διορθώθηκε με το ΦΕΚ 3007/τ.Β./13-11-2012.
3. Η με αριθμ.πρωτ. Υ1γ/ΓΠ/οικ.45936/21-05-2013 Εγκύκλιος 5 «Παρέχονται οδηγίες για τις Επιχειρήσεις Λιανικής διάθεσης τροφίμων (Περίπτερα – Ψιλικά) της Υ.Δ. με αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ 96967.».
Μηδέν (0).