Κυριακή, 16/06/2024
A- A A+

Συχνές ερωτήσεις

1. Μπορώ να βρω όλες τις διοικητικές διαδικασίες της Περιφέρειας Ηπείρου στον Οδηγό του Πολίτη;
Όχι, παρόλο που ο τελικός στόχος είναι να ενσωματωθούν όλες οι διοικητικές διαδικασίες. Ωστόσο, μπορώ από την φόρμα επικοινωνίας να ζητήσω να ενταχθεί κάποια διοικητική διαδικασία στον Οδηγό του Πολίτη, η οποία υπάγεται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Ηεπίρου αλλά δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στον Οδηγό του Πολίτη.

2. Αν τα δικαιολογητικά ή κάποια άλλη πληροφορία που σχετίζεται με κάποια διαδικασία στον Οδηγό του Πολίτη είναι διαφορετικά από αυτά που μου δίνει κάποια υπηρεσία τι κάνω;
Μπορώ από τη φόρμα επικοινωνίας να ζητήσω διευκρίνιση. Ο γενικός κανόνας είναι ότι ισχύει ό,τι αναφέρεται στον Οδηγό του Πολίτη εκτός και αν έγινε κάποια αλλαγή στη νομοθεσία, η οποία δεν πρόλαβε να ενσωματωθεί στον Οδηγό του Πολίτη.

3. Ποια προγράμματα είναι απαραίτητα για την πρόσβαση στα έγγραφα του δικτυακού τόπου;
Τα έγγραφα είναι σε μορφή .pdf και για την προβολή τους θα πρέπει να μεταφορτώσετε στον Η/Υ σας τον Adobe Acrobat Reader.
Εάν τα αρχεία είναι στη αρχική τους μορφή συμπιεσμένα (.zip) θα πρέπει να μεταφορτώσετε την εφαρμογή 7zip, Winzip ή Winrar.

4. Ποια η χρήση της κεντρικής «Αναζήτησης»;

Η κεντρική «Αναζήτηση» έχει σχεδιασθεί για να βοηθά τον χρήστη στην αναζήτηση με λέξεις κλειδιά για πληροφορίες, διαδικασίες, υπηρεσίες, κ.α.

 

5. Υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης σε άλλους δικτυακούς τόπους του αντίστοιχου γραφικού (banner);

Ο παρών δικτυακός τόπος ενθαρρύνει άλλους δικτυακούς τόπους να έχουν παραπομπές του "Οδηγού του Πολίτη" στις σελίδες του και για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί τα ακόλουθα γραφικά (banners):

banner 120x90
120 x 90 px

 banner 180x120
180 x 120 px
banner 300x200
300 x 200 px
6. Στην λίστα των θεματικών κατηγοριών τι ακριβώς σημαίνει ο αριθμός δίπλα σε κάθε κατηγορία;

Ο αριθμός μέσα σε παρενθέσεις καταμετρά το σύνολο των διαδικασιών που ανήκουν στην τρέχουσα κατηγορία. Σε περίπτωση που η διαδικασία ανήκει σε περισσότερες από μία κατηγορίες, τότε δεν θα συμπίπτει ο αριθμός (x) με τις διαδικασίες που εμφανίζονται.

7. Ποια ακριβώς είναι η χρήση της τεχνολογίας QR code;

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, που απαιτεί σύνδεση με το Internet, σας επιτρέπει με μία απλή κίνηση της κάμερας του κινητού σας (χωρίς να βγάλετε φωτογραφία), πάνω στο QR Code που υπάρχει τυπωμένο στο θέμα που διαβάσατε και σας ενδιαφέρει, να δείτε την εξέλιξή του με όλες τις νέες ειδήσεις που θα λαμβάνουν χώρα στις αμέσως επόμενες ώρες και μέρες καθώς και φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό σας τηλέφωνο. pdfΠερισσότερα

Τα βήματα χρήσης της τεχνολογίας QR code:

  • Μεταφορτώστε στο κινητό σας μια από τις δεκάδες εφαρμογές συμβατή με QR Code:

- Qr code readers για android (Google Play)
- Qr code readers για apple ios (App Store)

  • Ανοίξτε την εφαρμογή σας και στρέψτε την κάμερα στο QR Code που σας ενδιαφέρει

    τεχνολογία qr code

  • Το κινητό σας θα το αναγνωρίσει αυτόματα και θα αιτηθεί για σύνδεση στο διαδίκτυο
  • Η πληροφορία θα εμφανιστεί στην οθόνη

8. Οδηγίες για την φωνητική ανάγνωση περιεχομένου
Ο δικτυακός τόπος υποστηρίζει αυτόματη μετατροπή κειμένου σε φωνή. Απλά επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να ακούσετε και στο εικονίδιο κάντε αριστερό κλικ με το ποντίκι πάνω στο ηχείο για να αρχίσει η φωνητική ανάγνωση του επιλεγμένου κειμένου. Για να σταματήσει η ανάγνωση, ανά πάσα στιγμή, κάντε αριστερό κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της ιστοσελίδας.

9. Αποποίηση ευθυνών αυτόματης μετάφρασης
Τα κείμενα του δικτυακού τόπου προέρχεται από μηχανική μετάφραση (σύστημα υπολογιστή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση), συνεπώς ενδέχεται να περιέχουν λάθη λεξιλογίου, σύνταξης ή γραμματικής. Ο Οδηγός του Πολίτη προσφέρει αυτές τις αυτόματες μεταφράσεις για να βοηθά τους μη ελληνόφωνους χρήστες να απολαμβάνουν το περιεχόμενο στην γλώσσα τους.

10. Σχετικά

Αρωγός σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του Οδηγού του Πολίτη στάθηκε η Aντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα. Τατιάνα Καλογιάννη, της οποίας η στήριξη ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία όλου του εγχειρήματος.

- Υπεύθυνος ομάδας έργου: Γέροντας Αλέξανδρος τηλ: 26823 60260, e-mail:
- Σχεδίαση ιστοχώρου: Ντέμος Νικόλαος, τηλ: 26513 60316, e-mail:
- Ομάδα έργου: Βορόπουλος Κωνσταντίνος, Γιακουμάρου Ελένη, Γκατζιάνης Γεώργιος, Δημητρίου Θωμαΐς, Δρίκου Αθηνά, Ευθυμίου Βασίλειος, Ευτυχιάδης Γεώργιος, Ζάρρα Ελένη, Καμπούρη Δέσποινα, Κατηρτζίδη Ανθούλα, Λέκκας Περικλής, Λώλη Παναγιώτα, Μέξη Αριστέα, Μίχου Παναγιώτα, Μπέλλου Κωνσταντίνα, Μπέλλου Αλίκη, Μπουκουβάλα Αγγελική, Μπρίκος Αθανάσιος, Παππά Αργυρώ, Σαμαρά Ελένη, Σμπόνια Ιωάννα, Τζιμογιάννη Αικατερίνη, Τζουμάκας Kωνσταντίνος, Τούλη Αναστασία, Τσίλη Δήμητρα, Τσιφτσής Νικόλαος, Τσούτση Παναγιώτα, Φούκη Σοφία, Ψαθά Γεωργία, Πηνελόπη Γιαννούση, Χριστοδούλου Κων/νος.

Έναρξη λειτουργίας: Μάρτιος 2014

11. Υποστήριξη

Για οποιοδήποτε αίτημα, παρατηρήσεις ή προτάσεις για την βελτίωση του δικτυακού τόπου, σφάλματα και πιθανόν ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν, χρησιμοποιήστε τη φόρμα τεχνικής υποστήριξης.

 

Ο δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα διαχείρισης περιεχομένου και έχει σχεδιασθεί για να υποστηρίξει τον μεγαλύτερο δυνατό συνδυασμό προγραμμάτων πλοήγησης ιστού και λειτουργικών συστημάτων.

Υποστήριξη

Είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε σχετικά με τις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου.

s email

email:

s talk

live chat
κάτω δεξιά στην οθόνη

s folder

ενότητα: "Συχνές ερωτήσεις"

s foot

Περιφέρεια Ηπείρου
Πλατεία Πύρρου 1
452 21 Ιωάννινα

Αφίσα προώθησης

afisa